Ion Ceban: Nu Primăria Chișinău a votat proiectele celor șase PUZ-uri. Urmează să decidem dacă vom elibera sau nu actele permisive

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că nu Primăria Chișinău, în calitate de executiv, a votat cele șase proiecte de Planuri Urbanistice Zonale, ci aleșii din Consiliul municipal Chișinău....

Edilul Capitalei, Ion Ceban, susține că nu Primăria Chișinău, în calitate de executiv, a votat cele șase proiecte de Planuri Urbanistice Zonale, ci aleșii din Consiliul municipal Chișinău. Chiar și așa, Ion Ceban a precizat că aceste decizii urmează să fie analizate minuțios și doar după asta Primăria va stabili dacă eliberează sau nu actele permisive.

”În primul rând, aceste proiecte nu au fost introduse pe ordinea de zi de executiv. Vreau să fie clar acest lucru. Introducerea unor proiecte de acest tip pe ordinea de zi de către consilieri se votează cu majoritatea consilierilor existenți la ședință. Ei au introdus, ei au dezbătut, ei au votat. La noi vor veni documentele și în funcție de corespunderea criteriilor unor sau altor în ceea ce ține de arhitectură sau de urbanism, vor fi eliberate sau nu vor fi eliberate actele permisive. Mulți au participat la aceste proiecte, așa că vom analiza și ne vom expune”, a declarat Ion Ceban.

Amintim că în această săptămână, aleșii locali au votat șase proiecte de Planuri Urbanistice Zonale. Menționăm că PUZ-urile prevăd crearea mai multor zone rezidențiale în cartierele orașului, acolo unde urmează să apară zeci de blocuri și alte edificii.

In this article