Amantul acuzat în cazul omorului soțului, trimis în judecată în Râșcani

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,” anunță trimiterea în judecată a amantului femeii, cu care aceasta și-a omorât soțul, în 2008, într-un sat...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,” anunță trimiterea în judecată a amantului femeii, cu care aceasta și-a omorât soțul, în 2008, într-un sat din Râșcani.

Anterior, procurorii PCCOCS anunțaseră în august 2022 despre condamnarea femeii la 10 ani închisoare, la câteva luni după primirea în gestiune a dosarului de către procurorii specializați. Anterior, amantul acesteia însă a dat bir cu fugiții în Rusia, după care a fost anunțat în căutare, iar recent a fost reținut în Moscova unde avea o relație de concubinaj, după care a fost extrădat Chișinăului. Deși acesta-i pasează răspunderea fostei amante condamnate, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI au acumulat suficiente probe pentru trimiterea dosarului spre examinare Judecătoriei Bălți.* Acum, acesta-și așteaptă sentința în arest preventiv, în penitenciarul din Bălți, iar până la pronunțarea instanței beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Conform Codului penal, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

__________________________________________________________________________________________

*CONTEXT:

La comiterea crimei, în 2008, bărbatul avea vârsta de 38 de ani. În noaptea cu pricina, acesta a sosit dintr-un alt sat cu bicicleta la casa femeii cu vârsta de 39 de ani (care și-a recunoscut vinovăția).

În acele zile, soțul femei născut în 1969 tocmai revenise de la muncă de peste hotare, pentru reparația casei. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, atunci când femeia și-a ademenit soțul în apropierea unei construcții gospodărești al domiciliului familiei, unde era așteptată de către amant. Potrivit datelor din dosar, acolo, ultimul l-ar fi lovit la cap pe soțul femeii cu un obiect dur, în mod repetat, iar victima a fost doborâtă la pământ; după care soția i-ar fi acoperit gura pentru să-i înfrângă posibila rezistență, ceea ce a dus la asfixierea soțului.

Ulterior, cei doi au transportat trupul neînsuflețit cu o roabă în satul vecin, unde l-au îngropat pe malul râului Ciuhur, la aproximativ 1 km distanță, cu scopul ca să-și ascundă urmele crimei. Femeia a omis să anunțe autoritățile despre faptul că soțul nu era acasă o perioadă, iar atunci când rudele au făcut-o, aceasta le-a declarat oamenilor legii că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe. În perioada comiterii crimei, cei doi copii ai familiei erau minori.

Primul a fost reținut bărbatul, la o zi de la descoperirea osemintelor, când încerca să plece peste hotarele țării. Însă, după schimbarea măsurii preventive a arestului de instanța de judecată și continuarea cercetării lui în libertate, din 2018 nu se mai prezenta la somațiile autorităților. Soția victimei a părăsit satul la scurt timp de la comiterea crimei, dar a fost reținută recent, în baza informațiilor operative, iar dosarul a fost dispus spre instrumentare de către procurorii PCCOCS, în martie 2022.

Bărbatul părăsise țara, dar o anumită perioadă continua să comunice cu femeia, căreia-i trimitea periodic sume de bani pentru întreținere. Ulterior, însă, relația celor doi a încetat.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article