Condamnat la 12 ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni asociate consumului de droguri

Procuratura municipiului Chișinău, a obținut o sentință de condamnare a unui bărbat de 37 de ani, învinuit de comiterea mai multor infracțiuni.  Potrivit unei sentințe, recent pronunțate de...

Procuratura municipiului Chișinău, a obținut o sentință de condamnare a unui bărbat de 37 de ani, învinuit de comiterea mai multor infracțiuni. 

Potrivit unei sentințe, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa cu închisoare pe un termen de 12 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de traficul legal de droguri pe un termen de 5 ani.

Inculpatul a fost acuzat de comiterea a 4 episoade de trafic ilicit de droguri, două furturi, o escrocherie și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.
Printre faptele pentru care a fost condamnat se numără sustragerea unui portmoneu dintr-o grădiniță din sectorul Botanica al municipiului Chișinău, cauzând un prejudiciu de 2200 de lei victimei, precum și sustragerea unui telefon mobil dintr-un magazin alimentar din centrul capitalei, cu un prejudiciu de 7299 de lei.

Inculpatul a fost găsit vinovat și de faptul că, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin inducerea în eroare, a mers în incinta unui magazin de telefonie mobilă, unde prezentând buletinul unei alte persoane, a procurat în rate un telefon mobil în sumă de 2699 lei.

În această perioadă ( 2019-2020), inculpatul a fost depistat de mai multe ori în posesia substanței stupefiante PVP de către angajații poliției.

Același inculpat, la 06 februarie 2021, aflându-se în stare de ebrietate produsă de consumul stupefiantelor, a urcat la volanul automobilului de marcă „Dacia Logan”. Conducând mijlocul de transport pe str. Ion Creangă  din mun. Chișinău, a fost stopat de către un echipaj al Trupelor de Carabinieri al Inspectoratului General de Carabinieri, aflați în serviciul de menținere a ordinii publice. La verificarea actelor, a fost suspectat că se află în stare de ebrietate. Urmare a examinării medicale, experții au emis concluzia: stare de ebrietate provocată de substanțe stupefiante (amfetamină). 

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

In this article