Alți trei bănuiți și doi martori – identificați în dosarul dezordinilor în masă

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, Direcției Generale Urmărire Penală și procurorii PCCOCS, au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, Direcției Generale Urmărire Penală și procurorii PCCOCS, au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie curent.

Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei. Persoanele ar avea legătură cu cei șapte trimiși pe banca acuzaților   în aprilie 2023. Aceștia cooperează cu autoritatea de investigație, care le-a atribuit statut de martor pentru două persoane și statut de bănuit pentru trei persoane.

Statutul procesual-penal le-a fost acordat urmare a perchezițiilor desfășurate astăzi, 27 aprilie, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Acțiunile au fost desfășurate în cadrul cauzei penale pornite la finele lunii septembrie a anului 2022, pornite de procurorii PCCOCS. Printre obiectele relevante cauzei, la percheziții au fost ridicate cuțite de diferite modele, un pistol pneumatic, înscrisuri de ciornă, precum și mijloace bănești în MDL ȘI EUR.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor persoane în cadrul grupului criminal organizat cercetat, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article