Parlamentul a votat! Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat

Liderul Partidului Politic „ȘOR”, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de deputat. Parlamentul a constatat încetarea mandatului lui...

Liderul Partidului Politic „ȘOR”, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de deputat. Parlamentul a constatat încetarea mandatului lui Ilan Șor în urma hotărârii Curții de Apel Chișinău, care l-a condamnat pe fostul deputat la 15 ani de închisoare.

Pentru retragerea mandatului de deputat al lui Ilan Șor au votat 56 de deputați din partea fracțiunea PAS. Deputații BCS s-au abținut de la vot. De asemenea, de la vot s-au abținut un deputat din partea PAS și un deputat independent.

Amintim că, în iulie 2019, Șor a fost dat în căutare internațională după ce Procuratura Anticorupție a declarat că acesta a părăsit ilegal teritoriul țării.

În anul 2022, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

În data de 13 aprilie 2023, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. De asemenea, au fost confiscate în favoarea statului bunuri ale oligarhului în valoare de 5 miliarde de lei.

In this article