Alte trei scannere pentru controlul bagajelor, instalate la vamă

Alte trei scannere pentru controlul bagajelor au ajuns, astăzi, în dotarea Serviciului Vamal. Echipamentele, în valoare de 262.000 de dolari, sunt donate de către Departamentul de Stat al...

Alte trei scannere pentru controlul bagajelor au ajuns, astăzi, în dotarea Serviciului Vamal. Echipamentele, în valoare de 262.000 de dolari, sunt donate de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul Programului EXBS (Export Control and Related Border Security) și au fost transmise în cadrul unei ceremonii oficiale, defășurată la postul vamal „Giurgiulești”, transmite Breaking News.

Donația vine să completeze alte trei echipamente de inspectare a bagajelor, donate prin intermediul Programului EXBS în anul 2012. Ulterior, în decembrie 2017, cu suportul aceluiași Program, au fost repuse în funcțiune cinci scanere mobile.

Programul mai include și organizarea cursurilor de instruire și a vizitelor de studiu cu tematici ce vizează detectarea armelor convenționale și de distrugere în masă, precum și a altor mărfuri de contrabandă sau cu dublă destinație.

Tot în cadrul aceluiași program, angajații Serviciului Vamal au fost instruiți în domeniul citirii imaginilor X-Ray, generate de softul electronic SIMFOX, donat de către Ambasada SUA în Moldova.

După ceremonia de transmitere a echipamentelor, reprezentanții Programului EXBS au mers în Portul Internațional Liber Giurgiulești pentru a face cunoștință cu procedurile vamale aplicate în port.

In this article


Join the Conversation