Aliona Briciag a cerut eliberarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă

Decizia de a-l rețin pe președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, a fost luată peste noapte, cu scopul de a umbri problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova....

Decizia de a-l rețin pe președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, a fost luată peste noapte, cu scopul de a umbri problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către președintele organizației teritoriale a PSRM din Leova, Aliona Briciag, în cadrul protestului de la Cahul.

“Stăteam și mă gândeam cum să aleg cuvintele corecte ca să nu jignesc guvernarea, dar nu pot. Administrația publică locală solicită ajutor de la guvernare, să putem depăși criza. Ce fac ei în 3 zile, nu le-a plăcut ce a spus dl Cenușă și s-au gândit să îl înlăture. Fiind într-o stare nu gravă, dar una foarte grava, Republica Moldova, cu prețuri ce cresc pe zi ce trece, nu are guvernarea cu ce se ocupa, decizia vine peste noapte. Guvernarea trebuie să cunoască, noi vom susține colegii indiferent din ce raion vor fi. Noi vom fi pentru dreptate, vom sta aici cât va fi nevoie, ca să promovăm dreptatea. Stimată guvernare, veniți între oameni, în popor și întrebați care sunt problemele zilnice cu care se confruntă lumea. Ocupați-vă cu ce ați promis, dar nu închideți oamenii peste noapte. Ceea ce văd azi ei aici este începutul. Cerem libertate celor, care ieri au fost închiși. Libertate!”, a declarat Aliona Briciag.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, a fost reținut luni, 4 aprilie, fiind acuzat de acte de corupție. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că este vorba despre un dosar politic, intentat la indicațiile actualei guvernări. Batrîncea a explicat că Marcel Cenușă este hărțuit pentru că și-a permis să critice Guvernarea pentru proasta gestionare a crizei refugiaților.

In this article