Un cetățean străin, căutat pe INTERPOL și posesor de acte falsificate

La trecerea frontierei de stat a fost identificat un cetăţean al Azerbaidjanului, care deținea asupra sa un permis de conducere falsificat. Mai mult că cetățeanul figura în baza...

La trecerea frontierei de stat a fost identificat un cetăţean al Azerbaidjanului, care deținea asupra sa un permis de conducere falsificat. Mai mult că cetățeanul figura în baza de date a INTERPOL ca dat în urmărire de către autoritățile ruse.

În punctul de trecere a frontierei Otaci, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a prezentat străinul de 42 de ani. Fiind declanșat consemnul pe numele său în baza INTERPOL, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control suplimentar. Ca rezultat, în borsetă a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către instituțiile competente ale Ucrainei. Cercetarea amănunțită a documentului a stabilit că acesta nu întrunește condițiile necesare unui act autentic.

La audieri, bărbatul a declarat că și-a cumpărat permisul, ar fi oferit 400 de dolari americani pentru a intra în posesia acestuia.

Conform procedurilor legale, documentul au fost ridicat și urmează a fi supus expertizei. Cetățeanul Azerbaidjanului a fost reținut până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

In this article