Alertă falsă cu bombă la Aeroport

O nouă alertă falsă cu bombă a fost înregistrată pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar toți cetățenii au fost evacuați. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției...

O nouă alertă falsă cu bombă a fost înregistrată pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar toți cetățenii au fost evacuați.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, conform procedurii, la fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile speciale, toți cetățenii au fost evacuați, iar zona încercuită.

„Au fost încheiate verficările specializate, alerta este falsă. Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată în regim normal.

Pe fapta dată a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, a declarat Raisa Novițchi.

Un avion care zbura de la Londra la Chișinău s-a îndreptat de urgență spre aeroportul din Iași, după ce în aeroportul din Chișinău a fost primită o alertă cu bombă, a doua în două zile.

De menționat că în seara zilei de 20 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost înregistrată o altă alertă cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă.

In this article