China în alertă: Riscul de inundații amenință 127 de milioane de oameni în provincia Guangdong

Rîurile, căile navigabile şi rezervoarele majore din provincia chineză Guangdong riscă să declanşeze inundaţii periculoase. Guvernul chinez a fost forțat să adopte planuri de răspuns de urgenţă pentru...

Rîurile, căile navigabile şi rezervoarele majore din provincia chineză Guangdong riscă să declanşeze inundaţii periculoase.

Guvernul chinez a fost forțat să adopte planuri de răspuns de urgenţă pentru a proteja peste 127 de milioane de oameni.

Meteorologii locali au spus că segmentele rîurilor şi afluenţilor din bazinele rîurilor Xijiang şi Beijiang ating maxime rare ale nivelului apei, care au o probabilitate de doar una din 50 să se întîmple într-un anumit an.

Ministerul chinez al resurselor de apă a emis un avertisment de urgenţă.

În provincia Guangdong, au căzut ploi torenţiale de cîteva zile şi au bătut vînturi puternice din cauza vremii severe, care a afectat mai multe părţi ale Chinei în ultimele cîteva săptămîni.

O ploaie puternică, care a căzut sîmbătătă, a lovit părţile centrale şi de nord ale provinciei în oraşele Zhaoqing, Shaoguan, Qingyuan şi Jiangmen. Aproape 20.000 de persoane au fost evacuate în Qingyuan, potrivit presei de stat, iar unele instalaţii electrice din Zhaoqing au fost avariate, întrerupînd curentul în unele locuri.

Oficialii din Qingyuan au suspendat, de asemenea, cursurile în grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, potrivit presei locale.

sursa

In this article