Alerta cu bombă de la Catedrală: Cine este individul care a făcut apelul fals

Poliția a dat de urmele individului care în data de 25 august a sunat la 112 declarând că va detona o grenadă lângă Catedrala din Chișinău. Este vorba...

Poliția a dat de urmele individului care în data de 25 august a sunat la 112 declarând că va detona o grenadă lângă Catedrala din Chișinău.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani locuitor al capitalei, care a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că v-a detona un explozibil.

Amintim că 25 august ora 13:50, Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, prin intermediul serviciului 112 a fost sesizat precum că un bărbat a telefonat și a comunicat că o să exploadeze o grenadă în Parcul Catedralei.

La fața locului imediat au fost informate și îndreptate toate serviciile specializate, echipajele BPRO, grupa operativă a IP Buiucani, angajații IGSU și ”BOMBTEH”. Ajunși la fața locului polițiștii imediat au încercuit și securizat zona parcului.

Urmare a verificării parcului de către specialiștii din cadrul seviciului ”BOMBTEH”, careva obiecte suspect sau explozibile nu au fost depistate.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform legislației bărbatul pentru fapta sa riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

In this article