Igor Dodon: Dacă „Drumuri bune pentru toți” va continua încă 4-5 ani, va fi rezolvată problema drumurilor din localități

Cetățenii vor rămâne acasă când vor avea un trai decent în localitatea sa. Opinia a fost exprimată de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă,...

Cetățenii vor rămâne acasă când vor avea un trai decent în localitatea sa. Opinia a fost exprimată de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, dedicată celor 3,5 ani de activitate. Șeful statului a prezentat proiectele, pe care le-a propus și care au fost implementate, pentru a îmbunătăți situația din localitățile Republicii Moldova.

„Drumuri bune pentru toți, accentuez – pentru toți! Anterior erau, dar la un sat dădeau 3 mln, iar la altul – 0. Noi am pus ca scop ca toate primăriile să primească în jur de un milion și acum are loc implementarea programului. Pun ca scop, ca acest program să fie continuat încă 4-5 ani, așa va fi rezolvată problema drumurilor din localități. În acest an s-au alocat 1,37 miliarde lei”, a declarat Igor Dodon.

Un alt proiect, lansat la inițiativa președintelui, ține de aprovizionarea cu gaze naturale a localităților Moldovei. Șeful statului a convenit cu administrația Moldovagaz ca să fie triplat programul de investiții. Vor fi în total construite 123 km de gazoduct în 30 de raioane ale țării.

„Aprovizionare cu apă – 207 mln lei pentru aprovizionare cu apă potabilă pentru consumul cetățenilor. Iluminarea stradală în localitățile Republicii Moldova – am propus ca în acest an să fie câte un km de iluminat în toate localitățile. Salubrizarea și lichidarea gunoiștilor neautorizate. Avem proiect extern de aproape 2 mlrd lei, care ne va permite să rezolvăm această problemă. Nu va rezolva primăria fără implicarea Guvernului. Guvernul trebuie să facă program național”, a mai spus președintele.

In this article