Administratorii a două companii, condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din Moldova în Turcia

Administratorii a două companii din Chișinău au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din Moldova în Turcia. Aceștia, potrivit procurorilor, foloseau contracte fictive cu furnizorii de...

Administratorii a două companii din Chișinău au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din Moldova în Turcia. Aceștia, potrivit procurorilor, foloseau contracte fictive cu furnizorii de marfă.

Ilegalitatea a fost comisă în perioada 2013-2014.

Urmare a trimiterii în judecată în 2017 a dosarului de contrabandă cu miez de nucă în valoare de peste 57 milioane lei, Judecătoria Hâncești i-a condamnat pe administratorii a două companii din Chișinău.

Potrivit datelor din dosar, la exportarea mărfii au fost prezentate certificate care ulterior s-au dovedit a fi false.

Totodată, menționează procurorii, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. Unul din cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.

Probele administrate de autoritățile de investigație și prezentate de procurorul PCCOCS în instanța de judecată au demonstrat vinovăția ambilor administratori.

Aceasta a dus la condamnarea primului administrator cu suspendarea parțială a pedepsei și executarea reală a 2,6 ani închisoare.

În ceea ce-l privește pe al doilea administrator, acesta urmează să execute pedeapsa cu închisoarea pentru 1,6 ani.

Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, în sumă de peste 57 milioane lei. Această sumă de bani urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică.

 

In this article