VIDEO// Momentul în care cele două trenuri se ciocnesc frontal în Grecia

Cel puțin 43 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei. Camerele de luat vederi din zonă au surprins exact momentul în care...

Cel puțin 43 de persoane au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei. Camerele de luat vederi din zonă au surprins exact momentul în care cele două trenuri se ciocnesc frontal. 

Trenul de pasageri plecase din Atena spre Salonic, iar marfarul venea din direcție opusă. Fiecare aveau o viteză de 160 de kilometri pe oră, în momentul în care trenul cu 350 de oameni la bord a ajuns pe aceeași linie cu cel de marfă. Locomotivele au fost pur și simplu pulverizate, iar mecanicii au murit pe loc. În vagoanele care au luat foc, temperaturile au crescut la 1.300 de grade Celsius.

Totul a plecat de la o eroare umană. Macazul a fost schimbat greșit, iar trenul de călători a fost direcționat pe calea de rulare a trenului de marfă.

Bilanţul deceselor accidentului feroviar din Grecia a ajuns la 47 de morți. De asemenea, 57 de persoane erau în spital, 6 fiind la terapie intensivă.

 

sursa

In this article