Încă un bărbat sancționat pentru viol. Instanța i-a stabilit pedeapsa de 15 ani de închisoare

La 22 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Glodeni.          Astfel, potrivit sentinței,...

La 22 februarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Glodeni.         

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 27 de ani, a fost recunoscut vinovat de violul unei minore și acțiuni perverse (art. 171 alin.(3) lit b) și art. 175 alin.(1)din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în luna aprilie 2022, aflându-se la domiciliul său de la nordul țării, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul satisfacerii poftei sale sexuale, ştiind cu certitudine că sora soţiei sale, este o persoană minoră care nu a atins vârsta de 14 ani, aplicând constrângerea fizică şi psihică, a întreţinut cu victima un raport sexual. Tot el, pe parcursul anilor 2020-2022, a comis în privinţa victimei acţiuni perverse.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința acestuia a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article