Acțiuni suplimentare de minimalizare a impactului caniculei asupra cetățenilor

Primăria municipiului Chişinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, administrația publică locală recurge la acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței, transmite Breaking News. Astfel,...

Primăria municipiului Chişinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, administrația publică locală recurge la acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței, transmite Breaking News.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, între orele 04:00-07:00, au fost stropite 25 de străzi principale din centrul urbei, bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public. Intervenția va fi reluată în intervalul orelor 12:00-15:00.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada cu temperaturi ridicate vizează: consumul a 2 litri de apă pe zi, cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; reducerea intensității efortului fizic în miezul zilei, protejarea de soare în orele amiezii; purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale, evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare etc.

In this article


Join the Conversation