Acte falsificate și un autoturism, căutat prin INTERPOL, ridicate de la trei conaționali

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, zilele de Crăciun au fost intense, trei cetățeni moldoveni au fost documentați pentru comiterea unor ilegalități. Doi dintre conaționali dețineau asupra...

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, zilele de Crăciun au fost intense, trei cetățeni moldoveni au fost documentați pentru comiterea unor ilegalități. Doi dintre conaționali dețineau asupra lor acte cu semne de falsificare, iar al treilea moldovean conducea un autoturism, anunțat în căutare internațională chiar de soția acestuia.

Într-un caz, pasagerul unei rute „România-Moldova” a fost trecut în controlul de nivelul II, conform analizei de risc. Ca urmare, polițiștii de frontieră au descoperit o carte de identitate și un permis de conducere, ambele documente pretins a fi emise de către autoritățile române. În cadrul cercetărilor amănunțite, cu tehnica specială, a fost confirmată prezența indicilor de falsificare. Posesorul actelor, cetățean moldovean de 25 de ani, a recunoscut că și-a cumpărat documentele, ar fi achitat 200 EUR.

Situație similară în cazul celui de-al doilea conațional de 30 de ani, depistat cu documente falsificate. Tânărul s-a prezentat în calitate de pasager la o rută ce revenea din București. Asupra sa, polițiștii de frontieră au depistat un perms de conducere polonez, vădit cu semne de contrafacere. În declarații, bărbatul s-a arătat uimit de cele depistate, fiind convins ca actul era unul veridic.

În al treilea caz, un autoturism de model Volkswagen a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni, după ce s-a constatat că este căutat la nivel internațional. La volanul mașinii înmatriculate în Germania a fost legitimat un cetățean modovean de 35 de ani. În cadrul verificărilor în baza de date INTERPOL, mijlocul de transport figura ca dat în urmărire de către autoritățile germane. La audieri, conaționalul a declarat că mașina îi aparține, însă toate documentele au fost perfectate pe numele soției. În context, șoferul a invocat ca motiv o dispută familială cu soția, care ar fi determinat-o să declare vehiculul în căutare.

În toate cazurile, investigațiile continuă pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale corespunzătoare.

In this article