Deputații BCS cer Procuraturii Generale să examineze acțiunile conducerii R. Moldova pentru trădare de Patrie

Deputații Parlamentului Republicii Moldova din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut astăzi Procuraturii Generale să examineze acțiunile conducerii Republicii Moldova sub aspectul întrunirii semnelor de trădare de...

Deputații Parlamentului Republicii Moldova din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut astăzi Procuraturii Generale să examineze acțiunile conducerii Republicii Moldova sub aspectul întrunirii semnelor de trădare de patrie și admiterii excesului de putere la desemnarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Ei au remarcat că la 21 decembrie, în mare grabăm cetățencei României, membră a Senatului României, Anca Dragu, i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova La 22 decembrie, fără a aștepta publicarea decretului prezidențial în “Monitorul Oficial”, deputații PAS au propus candidatura doamnei Dragu pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei și au votat în favoarea ei, încălcând toate normele și procedurile posibile.

”Așa procedează doar trădătorii de Patrie. Astăzi ne-am adresat Procuraturii Generale cu o sesizare prin care am solicitat examinarea acțiunilor conducerii de vârf a țării sub aspectul întrunirii semnelor de trădare de patrie și admiterii excesului de putere la desemnarea candidatului la funcția de guvernator al BNM.

Această petiție este semnată de doi foști președinți ai țării – Vladimir Voronin și Igor Dodon, precum și de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”, a scris pe pagina sa de socializare liderul Partidului Socialiștilor și fostul șef al statului, Igor Dodon.

După cum s-a anunțat anterior, Parlamentul Moldovei a numit-o pe Anca Dragu în funcția de președinte al Băncii Naționale a Moldovei pe 22 decembrie, la o zi după ce fostul șef al Băncii Centrale, Octavian Armașu, a fost demis, pe 21 decembrie.

La 21 decembrie a fost semnat și un decret al președintelui Moldovei, Maia Sandu, prin care Anca Dragu primește cetățenia Republicii Moldova.

In this article