Accidentul tragic de pe centura Pojarnei și stației Bahmut

Accidentul tragic din seara zilei de 20 octombrie 2023 de pe centura satului Pojarna și a stației Bahmut, segmentul raionului Călărași, parte a traseului național R1 Ungheni – Chișinău,...

Accidentul tragic din seara zilei de 20 octombrie 2023 de pe centura satului Pojarna și a stației Bahmut, segmentul raionului Călărași, parte a traseului național R1 Ungheni – Chișinău, este investigat de procurorii PCCOCS.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță preluarea urmăririi penale în cazul accidentului produs la intrarea în satul Bahmut din raionul Călărași în seara zilei de vineri, 20 octombrie 2023.

Accidentul tragic investigat de procurorii PCCOCS

Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a fost dispusă de către Procurorul General interimar, în dimineața zilei de sâmbăta.

Astfel, a avut loc constituirea grupului de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală din diferite subdiviziuni, care urmează să cerceteze împrejurările comiterii accidentului rutier

Accidentul a avut loc în jurul orei 19:00, pe traseul național R1 Ungheni – Chișinău, din direcția municipiului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre stația Bahmut din raionul Călărași și vechiului traseu național.

Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil.

Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă.

Pasageri din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani.

Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani.

 

 

După verificarea prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ. Acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

Urmărirea penală este pornită prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane.”

În acest stadiu al investigațiilor, șoferul automobilului beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În aceași ordine de idei, aproape de miezul nopții și astăzi dimineață, mai multe surse media informează că la volanul mijlocului de transport Șkoda Fabia se afla Procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi.

Ulterior, informația ar fi fost confirmată de și Inspectoratul General al Poliției.

In this article