15 mil. de lei, în ultimii 4 ani, investiți la Ghidighici de Primăria Chișinău. Ion Ceban a prezentat candidatul MAN, la funcția de primar de Ghidighici

Și la Ghidighici astăzi președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, și-a prezentat candidatul pentru alegerile locale din suburbie. Este vorba de Radu Boțan. Ceban spune că sunt...

Și la Ghidighici astăzi președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, și-a prezentat candidatul pentru alegerile locale din suburbie. Este vorba de Radu Boțan. Ceban spune că sunt planuri mari pentru Ghidighici, dar pentru asta nevoie ca în localitate să fie o echipă puternică din partea MAN.

„Vrem astăzi la fel să prezentăm o echipă extraordinară de oameni. Competenți oameni dedicați și candidatul la funcția de primar a Ghidighici, Radu Boțan. În această localitate am avut investiții majori în ultimii patru ani de zile și vrem să creștem substanțial acestei investiții și ne-am dorit foarte mult să cooperăm și să avem cu cine coopera la nivel local.

Am făcut investiții în drumul de acces, în stația de pompare, în stația de aducțiune, în apă și canalizarea, în grădiniță, în școală. Și urmează că aceste lucruri să le creștem ca finanțare și să le facem și pe altele noi. Asta ar însemnă în primul rând finalizarea până la Gura Văii a drumului de acces, pe care l-am început noi cu Dumneavoastră și trebuie să-l ducem la bun sfârșit.

Asta înseamnă drumuri și trotuare în localitate cât mai multe, atât pe străzile centrale,  cât și pe cele secundare. Omul trebuie să aibă siguranță când nu merge prin glod și ajunge acasă cu mașina sau pe jos pe niște drumuri și trotuare decente.

La fel acest lucru este important pentru transportul public. Noi am adăugat aici, am schimbat transportul și suntem gata să creștem aceste investiții și să ajungem acolo unde transportul public astăzi nu ajunge, ca fiecare locuitor din Ghidighici să poată ajunge în Chișinău sau ajunge acasă, fie că este la serviciu, fie că se duce la cumpărături, fie că se duce la prieteni la zile de naștere sau oricare alt eveniment de familie.

Sigur că cel mai important lucru pentru o localitate, pentru copilașii și din localitate și pentru părinților sunt școlile și grădinițele. De asta, vom investi în continuare în modernizarea grădiniței, în modernizarea gimnaziului Costin și știm ce avem de făcut acolo. Suntem gata să ajutăm în această privință. Remarca o dată, în plus, că nu există nicio localitate în municipiul Chișinău în care n-am investit enorm în instituției educaționale. Copiii noștri trebuie să aibă acces la studii de calitate, iar infrastructura instituțiilor educaționale trebuie să fii modern, trebuie să fii dotat, trebuie să fii cald, trebuie să fii bine.  Este vorba în primul rând de copilași”, a declarat Ceban.

Edilul, care este suspendat pe perioada electorală, spune că vrea să valorifice și potențialul sportiv din Ghidighici. „Oamenii să poată să dezvolte capacitățile, să se antreneze și să practice diferite tipuri de sport, fii că este fotbal, fii că este baschet, fii că este volei, oricare a tip de sport în acest sens.

100 % acoperirii cu apa și canalizare. Apa și canalizare nu trebuie să mai existe ca lux în secolul 21. Noi am ajutat foarte mult în această privință. Cu mare regret am auzit din partea unor care sunt diferiții pe care chiar i-am susținut în această privință că ar fi vinovat cineva din municipiu. Nu este adevărat. Vom face o foaie de parcurs. Vom aduce toate absolut lucrările până la bun sfârșit. Vom aduci și vom conecta absolut toată lumea așa cum am spus în condițiile în care vom avea un primar în care putem să avem încredere și un consiliu în care putem să avem încredere toate aceste detalii în maximul 6 luni de zile”, a punctat Ceban.

Liderul MAN a punctat că timp de 4 ani, fiind în funcția de primar al capitalei, a investit în Ghidighici 15 milioane de lei.

In this article