A rămas fără mașină din cauza certificatului de înmatriculare neveridic

Ghinion pentru o șoferiță din Rusia, care a prezentat la controlul de frontieră un act contrafăcut pentru automobilul personal. Pe numele ei s-au inițiat cercetări pentru uz de...

Ghinion pentru o șoferiță din Rusia, care a prezentat la controlul de frontieră un act contrafăcut pentru automobilul personal. Pe numele ei s-au inițiat cercetări pentru uz de acte oficiale falsificate. Cazul s-a înregistrat la 17 august în punctul de trecere a frontierei Sculeni.

La pistele de control destinate intrării în țară s-a apropiat un automobil Mazda cu numere ucrainene. La volanul mașinii se afla o tânără de 31 de ani, cetățeană a Federaţiei Ruse și se întorcea din Germania. Acesta a prezentat actele necesare, inclusiv certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat că documentul prezintă semne vizibile de falsificare.

Audiată, șoferița a declarat că de câțiva ani locuiește oficial cu familia în Ucraina. În urma unor bombardamente asupra locuinței au ars mai multe bunuri din casă, inclusiv acte, printre care și certificatul de înmatriculare al mașinii. Drept urmare, soțul său s-a ocupat de perfectarea unui alt document. Despre faptul că ar putea fi falsificat nici nu bănuia.

Conform procedurii actul a fost ridicat și transmis către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestuia. Automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni până la finalizarea anchetei.
Femeia și -a conținut drumul ca pasager cu o cursă ocazională.

In this article