Donație de echipamente din partea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova

În cadrul Inspectoratului General al Poliției a avut loc un eveniment de donație din partea partenerilor de dezvoltare. Este vorba despre un suport sub formă de echipamente (tablete...

În cadrul Inspectoratului General al Poliției a avut loc un eveniment de donație din partea partenerilor de dezvoltare. Este vorba despre un suport sub formă de echipamente (tablete cu suport pentru utilizare în unitățile de transport, calculatoare și un generator) donat de către Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova.

 

La eveniment au participat Secretarul General al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției, precum și Directorul Secției justiție penală și aplicare a legii din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Brett Rose și Managerul Superior de Programe al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Alexandru Molcean.

 

Donația a fost oferită în contextul necesităților instituționale declarate ale subdiviziunilor Poliției de digitalizare a unor procese, dar și asigurarea mobilității și operativitatea intervenției.

 

O parte din donații urmează a fi repartizate pentru utilizare către polițiștii care interacționează cu cetățenii din prima linie, în scopul optimizării proceselor de lucru cu aceștia și anume facilitarea procesului de comunicare, informare și asistență.

 

Instalarea aplicațiilor specializate pe dispozitive ne va permite extinderea potențialului de valorificare, la distanță, a resurselor informaționale disponibile. Acestea vor constitui suport decizional polițiștilor la fața locului în implementarea abordărilor integrate și inteligente, ce se bazează pe analiza de risc.

 

Totodată, prin asistența oferită, vor fi îmbunătățite capacitățile instituționale în domeniul analizei informațiilor, pentru a putea face față amenințărilor existente în societate și a spori siguranța cetățenilor.  

 

„Mulțumim partenerilor noștri din cadrul Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova pentru deschiderea continuă și suportul valoros oferit Poliției Naționale. Apreciem donația oferită și sunt convins că, conlucrarea noastră va aduce beneficii majore pentru îmbunătățirea sistemului polițienesc, dar și pentru sporirea siguranței cetățenilor în comunitate” a menționat șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu.

 

Precizăm că, ambasada SUA rămâne un partener fidel în procesul continuu de dezvoltare a Poliției Naționale.

In this article