A fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între KfW, Republica Moldova şi ADR

La 27.05.2019 a fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Agenția de Dezvoltare Regională...

La 27.05.2019 a fost semnat Acordul de Finanțare și Proiect între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) privind implementarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, transmite Breaking News.

Acordul prevede o contribuție financiară din partea Republicii Federale Germania prin intermediul KfW în sumă de 15 mln EUR grant care va fi utilizată pentru extinderea apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Proiectul va fi implementat cu suportul ADR Centru. Termenul de debursare a resurselor de grant este 30.10.2025.

Totodată, menționăm faptul că un Acord similar de Finanțare și Proiect în valoare 23,5 mln EUR grant pentru realizarea proiectului Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul a fost semnat între KfW, Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi Municipiul Cahul la 01.08.2018.

In this article


Join the Conversation