Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este fost polițist din Tadjikistan

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este fost polițist din Tadjikistan, iar acesta a fost concediat pentru comportamentul și acțiunile sale criminale. Declarația aparține șefului Inspectoratul General al...

Atacatorul de pe Aeroportul Internațional Chișinău este fost polițist din Tadjikistan, iar acesta a fost concediat pentru comportamentul și acțiunile sale criminale.

Declarația aparține șefului Inspectoratul General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a menționat că Rustam Așurov nu este membru al unei grupări teroriste, transmite breakingnews.md cu referire la  Știri.md.

„Atacatorul este fost angajat al poliției din Tadjikistan și a activat 7 ani în structurile interne. El a fost concediat pentru acțiuni criminale. Inclusiv angajații din Tadjikistan au confirmat ca persoana este un criminal ordinar, nicidecum un terorist, a fost condamnat în 2013 și a ieșit din pușcărie înainte de termen”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Totodată, șeful IGP a mai declarat că atacatorul se află în stare gravă sa spital, iar cei care au publicat imagini cu Rustam Așutov pe patul de spital și angajații instituțiilor de stat, care au admis apariția imaginilor de la Aeroport în spațiul public, urmează să fie trași la răspundere.

„Este un lucru ieșit din comun și nu are nicio scuza indiferent de cine ar face acest lucru, trebuie să ținem cont de emoțiile și starea emoțională a persoanelor și membrilor familiilor celor decedați”, a conchis Cernăuțeanu.

Știri.md amintește că vineri, 30 iunie, un atac armat a avut loc în incinta Aeroportului din Chișinău. Nemulțumit că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul R. Moldova, un bărbat care venea din Turcia, cetățean al Tadjikistanului, a atacat polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma și l-a împușcat. Ulterior, atacatorul a mai împușcat un bărbat, angajat în securitatea aeroportuară, Igor Ciofu. Ambele victime au decedat.

In this article