Parlamentul găzduiește o expoziție cu genericul „Flori pentru ea”

Parlamentul găzduiește expoziția cu genericul „Flori pentru ea”, care conține lucrări din colecția artistului plastic Ștefan Popa. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei internaționale a femeii. Expoziția cuprinde...

Parlamentul găzduiește expoziția cu genericul „Flori pentru ea”, care conține lucrări din colecția artistului plastic Ștefan Popa. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei internaționale a femeii.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică și sculptură menite să aducă un omagiu primăverii, frumuseții femeii, grijii și dăruirii materne. Lucrările artistului prezintă o diversitate de flori, redate într-o manieră naturală, plină de vitalitate și cu o generozitate de forme și culori.

Artistul plastic Ștefan Popa s-a născut în satul Mândrești, raionul Telenești. A absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și Institutul de Stat de Arte Plastice din Tallinn, Estonia. Artistul desfășoară activitate didactică la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, este doctor în științe pedagogice, designer, membru al Uniunii Artiştilor Plastici și al Asociaţiei Arhitecţilor din Republica Moldova, membru al Asociației Internaționale de Arte Plastice, afiliată la UNESCO. Maestrul a avut multiple expoziții personale și de grup, iar lucrările sale fac parte din colecții publice și private din Republica Moldova, România, Ucraina, Germania, Franța.

Expoziția „Flori pentru ea” va fi deschisă publicului pe parcursul lunii martie.

In this article