„Rupe tăcerea! Suntem alături” – evenimente dedicate prevenirii violenței în bază de gen

Două evenimente de sensibilizare față de fenomenul violenței în bază de gen și prevenirea acestuia vor avea loc în acest weekend, în nordul țării. Primul se va desfășura...

Două evenimente de sensibilizare față de fenomenul violenței în bază de gen și prevenirea acestuia vor avea loc în acest weekend, în nordul țării. Primul se va desfășura pe 11 martie, cu începere de la ora 14:00, în incinta Casei Municipale de Cultură din Edineț, iar al doilea – pe 12 martie, de la 14:00, la Casa Municipală de Cultură din Bălți.

Oaspeții vor putea participa la sesiuni informative cu medici, juriști, psihologi și asistenți sociali, care își propun să creeze un spațiu sigur și deschis pentru discuții despre violența în bază de gen, să informeze despre serviciile disponibile și să ofere sprijin și îndrumare persoanelor care au fost afectate de acest fenomen.

La cele două evenimente sunt invitate persoanele refugiate din Ucraina și din comunitățile locale, care vor putea participa la ateliere și activități creative pentru copii și părinți. Programul include și un recital susținut de artiști locali și Geta Burlacu. Intrarea este liberă.

Evenimentele au loc în cadrul campaniei sociale de prevenire a violenței în bază de gen „Rupe tăcerea! Suntem alături”, implementată de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Agenția ONU pentru refugiați (UNHCR), Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor (UN Women) în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

 

In this article