Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru ex-președintele Igor Dodon

Mandatul de arest la domiciliu pe numele ex-președintelui Igor Dodon a fost prelungit cu 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp...

Mandatul de arest la domiciliu pe numele ex-președintelui Igor Dodon a fost prelungit cu 30 de zile.

O decizie în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit procurorilor, motivele de prelungire a mandatului de arest sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspunderea penală.

Procurorul Petru Iarmaliuc a explicat cererea de prelungire a mandatului de arest la domiciliu pe numele fostului președinte al țării, Igor Dodon, prin faptul că “ar putea să-i fie aduse noi acuzații”.

Procurorul nu a precizat despre ce fel de acuzații este vorba.

Menționăm că demersul privind prelungirea mandatului de arest pe un termen de 30 de zile a fost înregistrat la 16 august 2022.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022 pentru 72 de ore, pe patru capete de acuzare, printre care trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilegală.

Ulterior, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost arestat în Penitenciarul nr. 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

In this article