Încrederea în liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor este în creștere după alegerile parlamentare din 24 februarie, potrivit sondajelor. Cercetările sociologice mai arată că oamenii își doresc miniștri de la Partidul ȘOR și ca politicienii să găsească limbă comună pentru a evita criza politică și alegerile parlamentare anticipate, transmite Breaking News.
Peste 18% din cetățeni au încredere în Ilan Șor, în creștere față de un sondaj similar desfășurat în luna ianuarie, în preajma alegerilor parlamentare, când politicianul se bucura de încrederea a 14% din cetățeni, arată rezultatele cercetării sociologice „Situația sociopolitică din Republica Moldova în urma alegerilor
parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”, realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor.
Și președintele Asociației, Victor Mocanu, a remarcat că încrederea în Ilan Șor „crește în ratingurile noastre”.
Și Partidul ȘOR se bucură de o încredere constantă din partea populației, de peste 13%.
Sondajul mai relevă că doar 15% dintre respondenți optează pentru alegeri anticipate, iar oamenii vor ca politicienii să identifice soluții pentru a evita o criză politică. Mulți dintre ei propun ca toate formațiunile parlamentare să coalizeze și să formeze un Guvern. „Oamenii propun ca toate cele 4 partide care sunt în Parlament să găsească consens. Populația i-a votat pe cei în care au cea mai mare încredere. Și spuneau chiar de Partidul ȘOR și se întrebau de ce nu ar fi un ministru al protecției sociale de la Partidul ȘOR? Ar vedea-o pe Reghina Apostolova (deputată a Partidului ȘOR n.red) ca ministru al Sănătății și Protecției Sociale”, a declarat Victor Mocanu.
Cercetările de teren, în cadrul sondajului Vox Populi – mai 2019 „Situația sociopolitică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”, au fost efectuate în perioada 1-10 mai 2019, pe un eşantion de 1189 respondenţi, din 89 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.