Sentință de 11 ani pentru fostul avocat acuzat de trafic de influență în Chișinău

La data de 02 februarie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis o sentință într-un caz de trafic de influență, implicând un fost avocat acuzat de mai multe...

La data de 02 februarie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis o sentință într-un caz de trafic de influență, implicând un fost avocat acuzat de mai multe episoade de corupție.

Fostul avocat, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit vinovat pentru săvârșirea a 8 episoade de trafic de influență, conform Codului Penal al Republicii Moldova.

Cazul a fost inițiat de Procuratura Anticorupție și disjuns în luna februarie 2021, având la bază mai multe denunțuri.

Conform acuzațiilor, avocatul ar fi cerut și primit sume de bani mari pentru a influența deciziile judecătorilor în diverse cauze civile și penale.

Sentința a fost emisă în urma unei investigații temeinice și a materialului probator adunat de procurori.

Este a doua condamnare pentru trafic de influență înregistrată împotriva fostului avocat, prima având loc în octombrie 2022.

Pedepsele acumulate au totalizat 11 ani de închisoare, iar condamnatul este dat în căutare după ce nu s-a prezentat la instanța de judecată.

Sentința poate fi contestată cu apel în următoarele 15 zile.

Autoritățile judiciare au subliniat importanța combaterii corupției și au îndemnat la respectarea legii și responsabilitate în acțiuni.

In this article