(VIDEO) Peste o tonă de narghilea și peste jumătate de milion de țigări de contrabandă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată trei bărbați acuzați de încercarea de a intra în România cu 300 kg de tutun...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată trei bărbați acuzați de încercarea de a intra în România cu 300 kg de tutun de narghilea, ascuns într-un autocar, în luna mai a anului trecut.

Inspectorii vamali au descoperit marfa în sistemul de climatizare al autocarului, la postul vamal de la Cahul, după ce șoferii au evitat să declare această marfă. Martorii au relatat că unul din șoferi obișnuia să acopere camera video din mijlocul autocarului pentru “intimitate”.

Ulterior, în urma perchezițiilor efectuate în garajul din Chișinău al unuia dintre organizatorii contrabandei, au fost descoperite peste 700 kg de tutun de narghilea și peste 400.000 de țigări, iar la domiciliul acestuia au fost găsite alte peste 250.000 de țigări.

PCCOCS a solicitat aplicarea sechestrelor pe trei mijloace de transport, inclusiv autocarul folosit în tentativa de contrabandă și o mașină de lux, pentru eventuala confiscare în folosul statului.

Conform Codului penal, contrabanda cu mărfuri accizate comisă de două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Cei trei inculpați vor fi judecați de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar până la pronunțarea unei hotărâri, beneficiază de prezumția nevinovăției.

In this article