Bărbat condamnat la detențiune pe viață pentru omor și violență în familie

Procuratura raionului Ungheni, împreună cu Procuratura de circumscripţie Chişinău, a demonstrat vinovăția unei persoane pentru comiterea unor infracțiuni grave, cum ar fi omorul și violența în familie, pledând...

Procuratura raionului Ungheni, împreună cu Procuratura de circumscripţie Chişinău, a demonstrat vinovăția unei persoane pentru comiterea unor infracțiuni grave, cum ar fi omorul și violența în familie, pledând pentru cea mai severă sancțiune – detențiunea pe viață.

Potrivit sentinței Judecătoriei Ungheni din 03 noiembrie 2023, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de omor și violență în familie, iar pedeapsa definitivă i s-a stabilit sub forma detențiunii pe viață, cu executarea acesteia în penitenciar de tip închis.

Avocatul inculpatului a declarat apel, contestând sentința și solicitând o pedeapsă mai blândă decât detențiunea pe viață. Prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 30 ianuarie 2024, apelul avocatului a fost respins ca nefondat, menținându-se sentința Judecătoriei Ungheni fără modificări.

Decizia instanței de apel este definitivă și executorie, dar poate fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Învinuirea înaintată de către acuzatorii de stat susține că la 08 august 2023, bărbatul, aflat în stare de ebrietate avansată, a înjunghiat mortal o consăteancă în vârstă de 47 de ani, în timpul unui conflict. De asemenea, cu trei luni mai devreme, sub influența alcoolului, a aplicat câteva lovituri tatălui său vitreg, cauzându-i vătămări corporale ușoare.

Această decizie confirmă gravitatea faptelor comise și reprezintă o etapă importantă în procesul de justiție pentru victime și familiile acestora.

In this article