Zi plină de surprize și excursii pentru 200 de copii din centrele de plasament din țară

Aproximativ 200 de copii din 20 de centre de plasament temporar din țară au petrecut astăzi o zi deosebită în Capitală, cu multe surprize și excursii. Împreună cu...

Aproximativ 200 de copii din 20 de centre de plasament temporar din țară au petrecut astăzi o zi deosebită în Capitală, cu multe surprize și excursii. Împreună cu profesorii lor, aceștia au avut parte de o excursie la Grădina Zoologică, au privit un show cu cai dresați, au cântat, dansat și au primit dulciuri.

Copiii au mai mers și la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei și la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. Micuții au fost plimbați cu trenulețul din Piața Marii Adunări Naționale împreună cu Mickey și Minnie Mouse. La fel, s-au distrat la caruselele și patinoarul de la Târgul de Crăciun din centrul orașului și au făcut poze la principalul brad al țării.

Prezentă în centrul orașului viceprimarul capitalei, Irina Gutnic, a salutat copiii, le-a urat „La mulți ani” și i-a îndemnat să se bucure de sărbătorile de iarnă.

„Suntem bucuroși să vă avem astăzi în calitate de oaspeți în orașul Chișinău. Sărbătorile de iarnă sunt de fapt sărbătorile copiilor, când Moș Crăciun îndeplinește visele și îi face fericiți pe cei mici. Ne bucurăm că putem să vă facem sărbătorile de iarnă – un pic mai frumoase”, a spus viceprimarul municipiului Chișinău.

Menționăm, Parcul Urban de Autobuze a pus la dispoziție trei unități de transport pentru deplasarea copiilor pe teritoriul orașului.

Evenimentul a fost organizat pentru al doilea an consecutiv, de către Asociația „Scenario” și INSP, în parteneriat cu Primăria Chișinău, agenții economici de la Târgul de Crăciun, A.S.I.C.S. și Federația Moldovenească de Fotbal.

In this article