8000 de elevi din familiile social-vulnerabile din Chișinău, vor primi suma de 700 lei, ajutor pentru noul an școlar

8000 de elevi din familiile social-vulnerabile din Chișinău, vor primi suma de 700 lei, ajutor pentru noul an școlar. Potrivit primului general Ion Ceban, acțiunea are loc al...

8000 de elevi din familiile social-vulnerabile din Chișinău, vor primi suma de 700 lei, ajutor pentru noul an școlar. Potrivit primului general Ion Ceban, acțiunea are loc al treilea an consecutiv.

Edilul spune că Direcția generală asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău a întocmit și a înaintat spre achitare listele de plată a titularilor de ajutor material unic în mărime de 700 lei pentru pregătirea elevilor către noul an școlar 2022-2023, din prima tranșă.

„Primăria municipiului Chișinău, implementează al treilea an, un Program de susținere financiară a familiilor defavorizate din capitala, pentru școlarizarea a 8000 elevi, care se realizează în 2 tranșe.

În prima tranșă, vor beneficia de ajutor material 6423 copii, în sumă de 4 496 100 lei, conform listelor prezentate de către Direcția generală educație, tineret și sport, în baza cererilor depuse la instituțiile de învățământ.

Au dreptul la ajutorul material unic, familiile fără venituri sau cu venituri mici din rândul categoriilor familiilor cu mulți copii, familii monoparentale, familii în care unul din părinți are grad de dizabilitate, familii care au statut de tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă)”, scrie edilul pe pagina sa de Facebook.

Titularii ajutorului material pot ridica plățile prin intermediul oficiilor poștale ale Î.S „Poşta Moldovei”, la prezentarea actului de identitate, începând de la 02.08.2022 până la 02.11.2022.

In this article