Condamnat pentru omorul amicului de pahar

La 20 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura mun. Chișinău. Astfel, potrivit sentinței, un...

La 20 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura mun. Chișinău.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 35 de ani, originar din mun.Chișinău, a fost recunoscut vinovat pentru omorstabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în noaptea lui 22 ianuarie 2023, aflându-se în debaraua amplasată în subsolul unui bloc de locuit din sectorul Botanica al mun. Chișinău, în urma unui conflict survenit spontan între el și amicul său de pahar, i-a aplicat acestuia cu un cuțit, mai multe lovituri în regiunea abdomenului, care au dus la deces.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

In this article