300 de militari participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2019”

Un contingent al Armatei Naţionale se află la centrul de instruire Babadag din România, unde participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2019”, transmite Breaking News. Efectivul de ofiţeri...

Un contingent al Armatei Naţionale se află la centrul de instruire Babadag din România, unde participă la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 2019”, transmite Breaking News.

Efectivul de ofiţeri şi subofiţeri, condus de maiorul Valeriu Popov, se antrenează împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina şi Statele Unite ale Americii, în vederea creşterii interoperabilităţii şi pregătirii pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

În conformitate cu scenariul exerciţiului, cei 300 de militari participanţi execută misiuni de acordare a primului ajutor în zonele de operaţii, efectuează trageri din armamentul din dotare şi exersează proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate.

În acest an, Armata Naţională a detaşat la „Platinum Eagle” circa 50 de ofiţeri şi subofiţeri din Brigada „Ştefan cel Mare” şi studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

De menţionat că „Platinum Eagle 2019” se desfăşoară în perioada 9-20 septembrie curent şi face parte dintr-un amplu exerciţiu multinaţional cu genericul „Black Sea Rotational Force 19” (BSRF 19).

In this article


Join the Conversation