30 de zile de arest preventiv în penitenciar pentru Marina Tauber

Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, a dictat 30 de zile de arest preventiv în izolator deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber, după ce aceasta a fost pusă, azi, sub învinuire...

Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, a dictat 30 de zile de arest preventiv în izolator deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber, după ce aceasta a fost pusă, azi, sub învinuire de către procurorii anticorupție. Aceasta ar urma să petreacă următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Apărarea Marinei Tauber va contesta hotărârea, informează Radio Chișinău.

„Era de așteptat, deoarece Maia Sandu a dat aceste indicații”, a comentat Marina Tauber după pronunțarea instanței.

Tauber se va afla în Penitenciarul nr. 13.

În timp ce deputata era condusă de mascații de la CNA, susținători acesteia scandau lângă instanța „Marina, suntem cu tine”.

Procurorii au spus că instanța a dat curs solicitărilor acuzării de stat, deoarece existau mai multe riscuri. Potrivit lor, s-a stabilit că pe computerul Marinei Taber, dar și de pe alte computere de la sediul Partidului „Șor”, au fost reinstalate sistemele de operare, iar unii dintre colegii ei au părăsit teritoriul R. Moldova. Existau riscuri de distrugere a probelor, au mai spus procurorii.

Avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan a spus că hotărârea instanței este neîntemeiată și va fi atacată în instanța ierarhic superioară.

Potrivit lui Balan, dosarul are 78 de file, dar care nu conține însă nici o probă. Nu există nici o filă în care s-ar indica că Marina Tauber a comis abateri, a mai spus avocatul.

Marina Tauber a fost reținută joi, 21 iulie, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Procurorii au înaintat două capete de acuzare – participarea la falsificarea raportului financiar al Partidului „Șor” și acceptarea finanțării formațiunii de un grup criminal organizat.

In this article