3 persoane reținute la Bălți pentru trafic ilicit de droguri

Procuratura mun. Bălți informează că astăzi, 08 septembrie 2022, au fost efectuate percheziții la 3 persoane, vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul circulației ilegale a...

Procuratura mun. Bălți informează că astăzi, 08 septembrie 2022, au fost efectuate percheziții la 3 persoane, vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul circulației ilegale a drogurilor, săvârșită în scop de înstrăinare (infracțiune prevăzută de art.217/1 alin.(3) din Codul penal).
Mai exact, cele trei persoane vizate sunt bănuite că, în perioada lunii iunie 2022 – până în prezent, puneau în circulație droguri de tip „marijuană”, pe care le realizau pe teritoriul mun.Bălți și a raionului Sîngerei.
Așadar, în rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate:
• 10 kg marijuana uscată;
• 420 fire de plante de cânepă;
• 4 telefoane mobile;
• 4 dispozitive pentru consumarea drogurilor;
• 4 cartele sim.
Precizăm că, valoarea estimativă a drogurilor ridicate pe piața neagră constituie aproximativ 3 000 000 lei.
Prin urmare, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală efectuate au fost reținute 3 persoane pe un termen de 72 de ore, fiind deținute în izolatorul de detenție provizorie. Aceștia sunt locuitori ai mun.Bălți și Sîngerei, având vârsta cuprinsă între 27-41 de ani.
După înaintarea învinuirii celor trei figuranți, procurorii urmează să solicite magistraților de la Judecătoria mun. Bălți aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.
Menționăm că, în continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii și altor persoane care au participat ori au favorizat comiterea infracțiunii date.
Concretizăm că, acțiunile de investigație în cauza dată au fost efectuate de către angajații Direcției Investigații Nord a INI al IGP, în comun cu ofițerii de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Bălți și ai brigăzii cu destinație specială ”Fulger”, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun.Bălți.
Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
In this article