Lavrov a declarat persona non grata un membru al Ambasadei României

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, condus de Serghei Lavrov, a declarat ”persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova, transmite joi agenția rusească RIA. Potrivit...

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, condus de Serghei Lavrov, a declarat ”persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova, transmite joi agenția rusească RIA.

Potrivit sursei citate, decizia reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România, transmite breakingnews.md cu referire la Protv.ro.

“La 8 septembrie, însărcinatul cu afaceri al României în Federaţia Rusă (prim-colaborator, potrivit site-ului MAE de la Bucureşti), Cosmin Constantin Ioniţă, a fost invitat la Ministerul de Externe rus unde i-a fost înmânată o notă a ministerului privind declararea unui angajat al Ambasadei României în Rusia drept “persona non grata””, se menţionează într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

“Această măsură este un răspuns la decizia anterior nemotivată luată de partea română de a-l declara “persona non grata” pe un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti”, adăugă MAE rus.

Reuters aminteşte joi că România, la fel ca şi alte state membre ale Uniunii Europene, a fost desemnată ”ţară neprietenoasă” de către Moscova după impunerea de sancţiuni ca represalii la invazia Rusiei în Ucraina.

La începutul anului, Rusia şi ţările UE şi-au expulzat reciproc sute de diplomaţi după declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, aminteşte agenţia de presă britanică.

In this article