VIDEO// Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate

Președintele țării, Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la ”Focul Veșnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare...

Președintele țării, Igor Dodon, speakerul Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la ”Focul Veșnic” de la Complexul Memorial “Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști.

“Pe 24 august 1944, trupele sovietice au obținut victorie în Operațiunea Iași -Chișinău și au eliberat definitiv, după trei ani de ocupație fascistă, teritoriul RSS Moldovenești. În această zi, sute de mii de soldați și ofițeri ne-au redat libertatea Patriei. Operațiunea Iași – Chișinău este cunoscută ca una dintre cele mai mari și mai crâncene operațiuni militare din anii celui de-al Doilea Război Mondial. Este de datoria noastră sfântă ca în fiecare an să evocăm împreună una dintre cele mai glorioase pagini ale istoriei noastre și să exprimăm nesfârșită recunoștință eliberatorilor, veteranilor și ostașilor care au căzut în această operațiune. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului eroilor noștri care au plătit cu propria viață pentru eliberarea țării noastre”, a declarat președintele.

In this article