150 pachete de țigări, descoperite pe AIC în bagajul unui moldovean

Un tânăr din Moldova a fost prins pe Aeroportul Chișinău cu 150 de pachete de țigări pe care intenționa să le transporte ilicit într-o altă țară. Acestea au...

Un tânăr din Moldova a fost prins pe Aeroportul Chișinău cu 150 de pachete de țigări pe care intenționa să le transporte ilicit într-o altă țară. Acestea au fost ridicate de oamenii legii, iar persoana riscă să fie sancționată.

Potrivit Serviciului Vamal, un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română, în vârstă de 21 de ani, a fost identificat de funcționarii vamali și inspectorii Centrului chinologic de comun cu polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Chișinău cu mai multe pachete de țigări pe care intenționa să le transporte ilegal în Dublin.

În timpul controlului de securitate al pasagerilor de la ruta Chișinău-Dublin, echipa comună a avut suspiciuni în ceea ce privește conținutul bagajului de cală, motiv pentru care a fost supus unor verificări amănunțite. Astfel, oamenii legii au descoperit 150 de pachete de țigări tăinuite în scopul transportării ilicite.

Drept urmare, țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

In this article