44 de oameni au fost îngropați după o alunecare de teren în China

O alunecare de teren a îngropat luni 44 de persoane în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, conform unei estimări preliminare a autorităților. Tragedia s-a produs la ora locală...

O alunecare de teren a îngropat luni 44 de persoane în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, conform unei estimări preliminare a autorităților.

Tragedia s-a produs la ora locală 05:51 (23:51 ora României duminică) în satul Liangshui din cantonul Zhenxiong, iar „44 de persoane din 18 gospodării au fost îngropate”, a informat naţională CCTV, potrivit AFP, oreluată de Agerpres.

„Peste 200 de locuitori (din împrejurimi) au fost evacuaţi de urgenţă, 10 excavatoare, 33 de autospeciale de pompieri şi peste 200 de salvatori sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de căutare”, a precizat canalul de televiziune.

Clipurile video publicate pe reţeaua de socializare chineză Douyin arată un sat de munte acoperit de zăpadă şi cu case parţial îngropate de ceea ce pare a fi o alunecare de stânci. Alunecările de teren se produc în mod regulat în munţii din sud-vestul Chinei, în special după precipitaţii.

In this article