Un bărbat, achitat după ce a încercat să aducă în țară 80.000 de euro

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat achitarea de către Judecătoria Hâncești a unui bărbat, care în noiembrie 2022 a încercat să aducă în...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat achitarea de către Judecătoria Hâncești a unui bărbat, care în noiembrie 2022 a încercat să aducă în R. Moldova peste 80.000 de euro fără să-i declare în vamă.

Potrivit PCCOCS, individul a încercat în noiembrie 2022 să aducă în R. Moldova peste 80.000 de euro fără să-i declara în vamă. Acesta s-a prezentat la vama Leușeni la volanul unei dubițe și a declarat că nu are nimic de declarat.

Totuși, inspectorul vamal i-a supus verificării microbuzul, iar sub bancheta din față a găsit o sacoșă cu bani, camuflată cu unelte și accesorii de rezervă ale automobilului.

Bărbatul a declarat că revenea de la o rudă apropiată din Brașov și ar fi uitat să declare suma de bani, însă, autoritățile menționează că, pe lângă faptul că nu i-a declarat în vamă la intrare în R. Moldova și nici în vamă la ieșirea din România, bărbatul nu deținea nici acte care ar confirma proveniența banilor.

Astfel, procurorii PCCOCS consideră vădit ilegală sentința de achitare pronunțată de Judecătoria Hâncești și au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit Codului penal, contrabanda comisă în astfel de împrejurări se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de până la zece ani.

In this article