Filmul „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est. Pelicula va fi proiectată acolo în premieră mondială

Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei...

Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei de film din Europa Centrală și de Est, festival de clasa A. Producția cinematografică va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. „Fără Suflet” relatează povestea unei profesoare de filozofie, care le prezintă studenților săi conceptul de moarte a lui Dumnezeu și se întreabă cu privire la prezența răului irațional în natura umană. Filmul ia o întorsătură neașteptată atunci când sora profesoarei, ginecolog de profesie, efectuează un avort ilegal unei femei care pretinde că îl poartă în pântece pe Antihrist și ia embrionul acasă. Acesta este cel de-al doilea lungmetraj pe care l-a produs, scris, regizat și montat Anja Kreis.

 

„FĂRĂ SUFLET este o poveste despre o lume întunecată și misterioasă din interiorul nostru, o parte a personalității noastre de care ne este rușine și pe care încercăm să o ascundem de noi înșine. Este o poveste macabră – nu există miracole orbitoare sau puteri fantastice, nu există efecte speciale strălucitoare care să distragă atenția de la explorarea crudă a condiției umane. Este o călătorie în inima întunericului, unde adevărata esență a existenței noastre așteaptă să fie descoperită”, afirmă Anja Kreis, regizoarea, scenarista și producătoarea filmului.

 

Filmul este o producție moldo-germano-franceză, în rolurile principale apar actrițele Dana Ciobanu, Maria Kuprinskaya, iar din distribuție fac parte actori precum, Epcil Akchalov, Maria Stepanova, Olesea Svecla, Ghennadii Boiarchin, Tatiana Vladimirova și alții. Povestea este creată în jurul conceptului de alter ego, întruchipat de două surori: Anghelina, interpretată de Dana Ciobanu și Varvara, interpretată Maria Kuprinskaya, care își are debutul actoricesc în acest film. Cele două femei reprezintă fațete diferite ale aceleiași personalități.

 

Lungmetrajul „Fără Suflet” este realizat de FORTIS FEM FILM (Germania), PASCARU Production (Republica Moldova), MIDRALGAR (Franța), cu sprijinul Beauftragte für Kultur und Medien, Film und MedienStiftung NRW și CNC Moldova. Cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival va avea loc în perioada 28 iunie – 6 iulie, în Republica Cehă.

In this article