Zinaida Greceanîi își sărbătorește ziua de naștere: Câți ani împlinește

Ex-președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, își sărbătorește astăzi, 7 februarie, ziua de naștere. Politiciana împlinește vârsta de 67 de ani. Zinaida Greceanîi s-a născut la data de 7 februarie...

Ex-președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, își sărbătorește astăzi, 7 februarie, ziua de naștere.

Politiciana împlinește vârsta de 67 de ani.

Zinaida Greceanîi s-a născut la data de 7 februarie 1956. Este o politiciană și economistă din Republica Moldova, care a ocupat, începând cu data de 8 iunie 2019 și până la 26 iulie 2021, funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Totodată, ea este deputată din anul 2009, iar în perioada 31 martie 2008 – 14 septembrie 2009 a fost prim-ministrul Republicii Moldova.

Greceanîi a fost felicitată deja de colegii socialiștii și de Igor Dodon.

”Adresăm sincere şi cordiale felicitări doamnei Zinaida Greceanîi, cu prilejul zilei de naștere.

Pe parcursul activității și carierei sale politice, Zinaida Greceanîi mereu s-a bucurat de autoritate, fiind cunoscută drept un finanțist competent, lider responsabil și un politician înțelept.

În ce funcție s-ar afla – ministru al Finanțelor, prim-ministru al Republicii Moldova, președinte al Partidului Socialiștilor, președinte al Parlamentului Republicii Moldova, președinte al fracțiunii parlamentare a PSRM – Zinaida Greceanîi s-a remarcat prin profesionism, dăruire de sine, disciplină și tact, calități pe care le solicită și colegilor săi.

În condițiile crizelor de astăzi, cunoștințele, experiența și principiile morale ale Zinaidei Greceanîi ne ajută să facem față situației, să rezistăm presiunii politice, să-i susținem pe tovarășii noștri în momente dificile, fără a uita de principalul nostru obiectiv politic – instaurarea unei puteri echitabile și populare care ar guverna în interesul întregii societăți și al întregii țări.

Îi urăm Zinaidei Greceanîi sănătate de fier, bunăstare în familie și pace în suflet! Suntem încrezători că experiența politică și profesională a Zinaidei Greceanîi va fi valorificată și în continuare în interesul și în beneficiul țării noastre”, se arată în mesajul PSRM.

”Transmit sincere urări de bine distinsei doamne Zinaida Greceanîi cu prilejul zilei de naștere.

Aniversarea de astăzi îmi oferă prilejul să reiterez respectul profund pe care îl port pentru doamna Greceanîi, având marea onoare de a o cunoaște drept o persoană cu demnitate și de o cumsecădenie rară cu care am lucrat în cele mai diverse situații și perioade, începând cu anul 2005.

Cu certitudine, toți cei care o cunosc sau au activat împreună apreciază corectitudinea, experiența, înțelepciunea, poziția civică activă, înaltele calități manageriale de care mereu a dat dovadă Zinaida Greceanîi în orice funcție s-ar afla.

Cu prilejul acestui frumos eveniment, îi doresc doamnei Greceanîi multă sănătate, rezistență în aceste vremuri tulburi și multe bucurii de la cei dragi!”, a scris Dodon.

In this article