„Zilele Chișinăului” ajung și la Alba Iulia!

Tradiția continuă! O întâlnire de suflet pentru chișinăuienii din Alba Iulia dar și pentru toți cei îndrăgostiți de Chișinău! În data de 14 iulie, la Muzeul Principia Alba...

Tradiția continuă! O întâlnire de suflet pentru chișinăuienii din Alba Iulia dar și pentru toți cei îndrăgostiți de Chișinău! În data de 14 iulie, la Muzeul Principia Alba Iulia a fost dat start evenimentului „Zilele Chișinăului”. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban pe pagina sa din rețelele de socializare.

„Le-am dat întâlnire la Alba Iulia tuturor celor care doresc să redescopere Chișinăul! Evenimentul va găzdui lansare de carte, expoziție fotografică, proiecție de film dar și un concert în aer liber”, a menționat Ion Ceban.

Programul evenimentelor cultural – artistice: Lansare de Carte „Identitățile Chișinăului. Arheologia Urbană”; Expoziție de fotografie documentară „Tramvaiul din Chișinău – o filă din istoria primului transport public”. Expoziția este desfășurată în cadrul proiectului științific cultura promovării imaginii orașelor Republicii Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii. Locație: Muzeul Principia Alba Iulia. Proiecția filmului „Arhitectura Chișinăului Interbelic”, filmul este parte a unui serial de filme documentare, în formă de prelegere a oamenilor de știință, realizate în baza cercetărilor științifice „Arta și Mitopoetica Orașului Chișinău”. De asemenea, începând cu ora 21:00, în Piața Cetății, va fi organizat un Concert susținut de Lupii lui Calancea ft. Guz. Intrarea pentru toți doritorii este gratuită.

In this article