Zelenski: Ucraina are o oportunitate de a pune capăt războiului cu Rusia până în 2025

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că actuala situație de pe câmpul de luptă creează oportunități pentru a pune capăt invaziei Rusiei cel târziu anul viitor. În...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că actuala situație de pe câmpul de luptă creează oportunități pentru a pune capăt invaziei Rusiei cel târziu anul viitor. În cadrul summitului Ucraina-Europa de Sud-Est, desfășurat la Dubrovnik, Croația, liderul ucrainean a subliniat importanța sprijinului din partea aliaților, inclusiv Statele Unite, și a menționat că „în lunile octombrie, noiembrie și decembrie există o șansă reală de a muta situația spre pace și stabilitate”.

Deși Zelenski nu a detaliat care sunt acele oportunități, el a subliniat necesitatea unei acțiuni decisive pentru a pune capăt războiului până în 2025. Forțele ruse controlează în prezent aproape 20% din teritoriul Ucrainei, iar Kievul caută să obțină mai mult sprijin occidental pentru a inversa situația pe câmpul de luptă.

Declarațiile sale au loc pe fondul incertitudinii privind alegerile din SUA din noiembrie, care ar putea avea un impact major asupra sprijinului pentru Ucraina. Zelenski a promovat de asemenea un „plan de victorie” și a cerut investiții în industria de apărare ucraineană, subliniind importanța acestor măsuri atât pentru securitatea Ucrainei, cât și pentru statele europene.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article