Zelenski l-a demis pe șeful agenției care se ocupă de paza sa personală

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful Administrației Securității de Stat a Ucrainei (UDO), Serhii Rud, potrivit unui decret prezidențial publicat la 9 mai, scrie Kiev Independent....

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful Administrației Securității de Stat a Ucrainei (UDO), Serhii Rud, potrivit unui decret prezidențial publicat la 9 mai, scrie Kiev Independent. Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a anihilat o rețea de agenți ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care complotau pentru a-l asasina pe președintele Zelenski.

Printre principalele sarcini ale UDO se numără asigurarea securității președintelui Ucrainei și a oficialilor de rang înalt ai statului, precum și protecția clădirilor administrative și a obiectelor autorităților de stat din Ucraina.

Demiterea lui Rud vine la scurt timp după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a afirmat că a descoperit o rețea de agenți ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care complotau pentru a-l asasina pe președintele Zelenski și alți oficiali de rang înalt din Ucraina.

Doi colonei ai UDO acuzați de scurgere de informații clasificate către Rusia ar fi fost reținuți.

Rețeaua FSB urmărea să găsească autorii în rândul militarilor apropiați de securitatea lui Zelenski, „care ar putea să-l ia ostatic pe șeful statului și apoi să-l ucidă”.

Cu doar câteva săptămâni înainte, oficialii SBU și forțele de ordine poloneze au lucrat pentru a reține un cetățean polonez care ar fi oferit Rusiei să-l asasineze pe președintele Zelenski.

La sfârșitul lunii noiembrie, Zelenski declara într-un interviu acordat publicației The Sun că a supraviețuit la cel puțin cinci tentative de asasinat de la începutul războiului din Ucraina.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article