Zeci de hectare de vegetație uscată, nimicite de flăcări în mai multe raioane ale țării

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. Potrivit datelor înregistrate de...

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 35 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.

Potrivit datelor înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, pompierii au intervenit la stingerea incendiilor de vegetație la Fălești, Glodeni, Râșcani, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Criulenei Hâncești,Telenești, și Cantemir.

Cele mai extinse suprafețe de ardere au fost raportate în raionul Ungheni unde focul a nimicit 40 ha de vegetație în localitatea Petrești și câte 30 de ha în localitățile Grozasca și Buciumeni.

La Fălești pompierii au stins 12 ha de teren afectat de flăcări, dar și peste 5 ha în raionul Sângerei. Totodată, la Iepureni, raionul Cantemir, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație, care a cuprins o suprafață de teren de 12 ha.

Mai mult, angajații IGSU au fost solicitați în 14 cazuri pentru a lichida incendii de resturi menajere cu riscul răspândirii pe arii extinse. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea resturilor menajere dar și vegetației uscate. În condiții de vânt şi umiditate redusă focarele se pot răspândi pe spații extinse și pot prezenta pericol pentru sectorul forestier și locativ. În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

In this article