Sute de mii de chișinăuieni și oaspeți din țară și de peste hotare, au venit la concertul organizat de Primăria Chișinău, de Hramul orașului Chișinău, pe 14 Octombrie.

„O seara de excepție am petrecut cu familia, aseară în centrul Capitalei.
Oamenii au dansat și au cântat împreună cu Formația „Zdob și Zdub”, Orchestra municipală de muzică populară sub conducerea Fraților Advahov, Zinaida Julea, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Adriana Ochișanu, Gabriel Nebunu, Geta Burlacu, Ansamblul folcloric „Ștefan Vodă”, băieții de la „Brio Sonores”.
Surpriza serii a fost „HOLOGRAF”, din România”, a menționat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Și duminică, 15 Octombrie oamenii au venit în centrul Capitalei, pentru a sărbători a doua zi de hram, cu muzică, târguri și expoziții, bucate alese și voie bună.

Astfel, de la ora 12:00 până la ora 22:00, pe scena din PMAN, a fost prevăzut un program artistic entertainment (muzică cu DJ.)

Pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. V. Alecsandri, au continuat activitățile de comerț cu produse alimentare (produse de patiserie fără cremă, cofetărie, produse street food, bucate la grătar, băuturi răcoritoare și fierbinți (vin fiert, vin, bere, pop-corn, vată de zahăr, înghețată) etc.

În Scuarul Catedralei a continuat Târgul cu articole meșteșugărești și de artizanat, iar pe aleea adiacentă străzii A. Pușkin – Târgul de produse locale și apicole „Hram Fest”.

„La mulți ani, Chișinău, orașul meu drag!”, a conchis Ilie Ceban.