ZDG: Ambasada confirmă că Plahotniuc este în Statele Unite. Este supus procedurilor administrative de deportare

După nouă luni în care fostul lider al Partidului Democrat a dispărut de pe scena publică, fără a se cunoaște locul aflării acestuia, Ambasada Statelor Unite în R....

După nouă luni în care fostul lider al Partidului Democrat a dispărut de pe scena publică, fără a se cunoaște locul aflării acestuia, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova confirmă faptul că Vladimir Plahotniuc se află în prezent în SUA, transmite Breaking News cu referire la zdg.md.

Potrivit sursei citate, „Vladimir Plahotniuc este prezent în Statele Unite, însă la moment este supus procedurilor administrative de deportare. Asemenea proceduri, inclusiv căile permisibile de revizuire judiciară, pot dura perioade semnificative de timp”, menționează purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA.

Precizăm că anterior președintele Igor Dodon a anunțat că a primit informații oficiale despre faptul că Vlad Plahotniuc se află în SUA. Mai mult decât atât, șeful statului a spus că autoritățile americane au cerut instituțiilor de drept din Moldova documentarele necesare, pentru a pregăti deportarea lui Plahotniuc.

 

In this article